Amning på äldre

Vad tycker ni om amning på större barn ca 3,4,5 åringar?

Själv undrar jag om det är för egen njutning hos föräldern när det är såpass länge ! . En 3-4 åring kan man ju ändå disskutera lite med iaf så barnet förstår och säga att det räcker nu (om det blivit en vana) eller barnets (trygghet) precis som med napp.

Jag tycker iaf det är lite äckel varning, de flesta jag vet slutar när barnen börjar få tänder eller lite senare. .

(slänger upp en bild på magen nu snart 3 veckor efter förlossningen, skinnet kommer nog ta ett tag att få tillbaka, men med rätt träning så har jag läst att det går) . !

Bläääää

Nu är listan på alla saker jag ska ha med mig gjord ! . Och det är en del.

Men bara att packa och se glad ut, har ju ingen som gör det åt mig xD

Dessutom sprängs mina pattar snart! Och mina öron har skavsår. . Nu har jag klagat lite Så nu ska jag fortsätta med kvällsmaten.

Igår

Igår spenderade vi dagen hos mormor och morfar så himla underbart. Jag älskar att vara där, pojkarna kan springa omkring på gräsmattan och dom vet vart dom kan vara och inte vara. Helt perfekt. På kvällen åkte mamma med oss hem så jag fick duscha utan stress, kan ju säga att det var underbart. Det slutade iaf med att vilton åkte med henne hem igen över natten <3 ni är så snälla som alltid finns här, och jag är er evigt tacksam !

Imorgon kommer Kim hem :D wiho, i 9 långa gosiga veckor då pappaledigheten blev beviljad :D det behövs kan jag säga, annars springer jag nog in i väggen med raketfart! Har inte hunnit njuta ett dugg av mammarollen till 4a. Endast känt mig som världens uslaste mamma :/ .

Villem blir inte mätt på brösten heller, jag hade tänkt amma honom på dagen och ge ersättning på natten, men igår låg han vid brösten hela dagen inte alls nöjd! Så fick ge han ersättning och då blev han en helt annan bebis.
Så nu får det bara vara så, jobbiga dagar framför mig med brösten nu när jag ska sluta men det brukar gå bra.

Nu ska jag starta dagen :) älskar mina <3

2 dagar

Tycker jag har sovit bra inatt men mitt huvud är fortfarande inte riktigt med. Känner mig som en zombie men man kan inte heller få allt ;) idag åker vi till mamma och pappa plus att det ska bli fint väder så idag ska vi njuta ! :) häärligt. Sitter och kollar på madicken
Med alla barnen så himla skönt utan stress och mas.!

2 dagar kvar sedan kommer Kim hem, massor planerat. Sedan fick vi brev om att våra fönster är påväg också. Så när vi kommer från rimbo blir det att fixa färdigt pojkarnas rum med fönster och fondvägg.

Älskar mina <3

Jätte bra ?

Hmm jätte bra i vagnen var det va? Nej där hade jag fel! Han har legat vid mig hela natten, och det hjälpte inte alls mot min trötthet! Jaja får bara gilla läget, se om mamma bjuder på en stoor kopp kaffe sedan. Samt kommer Stina och barnen på 11 kaffe idag :) mysigt! Ser inte ut till att bli något vidare fint väder heller :/ suck men vi är väll vana nu med sol och 30 grader varmt ;D Nej börja morgonen ska vi göra nu! Puss.

BVC

Har märkt att Villem sover jätte bra i vagnen så är det de som krävs så får jag nöja mig med soffan under nätterna tills Kim kommer hem så vi kan komma in i rutin samtidigt som vi är 2 som kan turas om utifallatt det blir bökiga nätter. För jag är i offläge just nu, 7 nätter med dålig sömn rekommenderar jag inte när man har 3 barn till som ska ha sin tid med mamma under dagen. Just nu tvättar jag iaf, Kim jobbar övertid så han ringer vid 23 skulle jag tro :) . 5 dagar kvar imorgon sedan är han förhoppningsvis hemma i 9 veckor. Tror det är jätte bra nu, och vi kan riktigt gå varandra på nerverna! ;D nej då, väldigt skönt med hans närhet och stöd samtidigt som jag kanske kan börja njuta lite av mammarollen till 4a ist för att bara stressa runt, inte få sova = deppig mamma! Om inte annat så en tråkig mamma. :( . Villem har ökat i vikt också till 3825g och är nu 50,9cm lång <3 Wilma har dock gått ner lite (pgr av ökad rörlighet ÖVERALLT) :) . Så på 9850g och 74,5cm kryper hon runt och vägrar gå ;) . Wilma fick sitt 1års vaccin idag också och var jätte duktig, fast ledsen då hon inte sovit middag . Nu ska jag mysa ner mig i soffan för att noppra ögonbrynen sedan se en film ! Älskar mina och saknar Kim <3

Vad?

Och vad tycker ni om barn som använder blöja vid 4-5 års åldern ? själv tycker jag det är lathet hos föräldrarna ! !

58 månader

58 månader av up and downs men ännu är du min och jag skattar mig lycklig varje dag. Du är allt jag strävat efter och allt jag förtjänar, du är perfekt på alla sätt och vis. Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går och jag hoppas dina dagar är inräknade i mina så vi kan ha det så bra som möjligt tills den dagen kommer då vi möts i graven. Inte ens då vill jag skiljas åt! Du finns alltid här för mig och vet precis vad du ska säga och göra för att få mig som lyckligast. Du har gett mig de finaste gåvor man kan få av en annan person och jag är dig evigt tacksam, jag älskar dig mest dig och barnen. I lätta som tuffa tider hoppas jag vi kan gå igenom dom hand i hand tillsammans. <3 du är bäst! Puss din :)

Villems Födelsedag på Wilmas födelsedag

Villem`s Entre
 
Den 24/7-12 på Wilmas födelsedag vaknade vi upp och planerade lite över hur dagen skulle se ut, bestämde oss att vi skulle åka och handla lite tårtsaker och ballonger m.m ja sånt man har :) . Minns att mamma ringde under morgonen och frågade om det inte hade kommit någon bebis ännu "lika besviket som alltid svarade jag nej"
Jag och Kim åkte iväg för att handla medans Jennifer och Jon satt hemma med barnen och självklart inne i affären får jag sååå ont i magen så jag kunde knappt stå raklång. Handlar allt vi behövde och försökte skynda oss ut.

När vi väl sitter i bilen påväg hem igen försvann det onda och jag tänkte liksom inget mer på det utom att jag trodde det var en rejäl sammandragning. .

Vi firade lilltjejen med god tårta "som pappa lagat" och massa mys så vid 17:00 ca åkte mormor och morfar hem, ca 17:30 gick Jennifer & Jon samt Sandor hem och Matias kom och gick runt 18:00 .

I samma veva som Matias åker går jag på toaletten och ser att slemproppen gått, skyndar mig ut i soffan och berättar detta för Kim. ca 18:30 sätter värkarna igång, så det var bara till att ringa Jon & Jennifer som fick äran att passa alla barnen.
 
Kommer hemmifrån runt 19:00 och efter 1h helvetes bilfärd ner till Näl är vi framme! Hamnar på ett förlossningsrum där sköterskorna frågar om jag vill bada "vilket jag självklart tackade JA till" Minns ju från Viggos förlossning hur skönt det var "Men denna gången var det liksom inte alls så som jag mindes det" utan mer ner i badet ca 3min senare upp ur badet och samtidigt säger jag till Kim att han ska ringa in sköterskan då det trycker.

Kommer upp i sängen och sköterskan kollar hur öppen jag är, 3cm!!!! Jag trodde verkligen hon skojja, det tryckte ju redan på så inni helvete. . .Fick lustgas i present dock ganska lågt men bad dom höjja då det knappt märktes någon skillnad "i samma veva bryter sköterskan ut till mig och Kim att vi mer än gärna fick dela på lustgasen" En riktig krut mormor var hon, och den bästa sköterskan jag nånsin haft. Självklart passade det ju jätte bra att det var skiftbyte så min favorit fick inte vara med speciellt länge :/.

Ska inte klaga för vi fick faktiskt 2 andra sköterskor som var super duktiga också, förutom att jag hade väldigt svårt att lita på dom samt var dom väldigt tröga med allting, det var liksom inget flow i det hela. Utan allt gick i slowmotion typ, I allt detta har dom ändrat hur dom gör "när dom tar vattnet" om det inte gått av sig sig själv vilket det aldrig har för mig. .Dom tar iaf inte vattnet längre utan låter det gå av sig själv under krystningen. Detta snöade ju jag in mig på helt borta av lustgasen "och var helt säker på att jag skulle föda ut en stor ballong med en bebis i" osv osv. Dessutom stod Kim vid min sida och helt klart var Kalle Anka. !! Under en stund fortfarande jätte borta på lustgasen kommer jag ihåg att jag tänkte "Om jag tar Kim på snoppen kanske det onda går över" Jag tog honom självklart inte där men näst intill "det kanske hade funkat" ;) .

Nu kommer iaf vattnet och allt hamnade vad jag tror på väggen och på sköterskan,och 3 krystvärkar senare kommer Villem till världen så otroligt fin och bedårande kl 22:33. <3

1h tog det för mig att öppnas från 3cm till 10. .Värkarna kom i ett, och jag trodde helt ärligt att jag låg och höll på att dö. Lustgasen var min sanna vän, även om detta var den förlossningen som vart tuffast och jobbigast förutom Viltons. Har aldrig tidigare känt mig så maktlös och okontrollerad, allt jag lyssnade på var min inre röst som bara fjuttade på om massa elaka saker typ ;) . Lustgas gör dig allt en aning förvirrad.

Jag måste säga att Kim var mitt ljus i mörkret där och vid alla andra förlossningar! Så himla sansad och står vid min sida hela tiden, hur borta och hur knäpp jag än har vart. Du är helt klart bäst älskling, och jag hade aldrig velat missa en sånhär händelse utan dig brevid.

Jag vågade

Jag vågade mig på att se förlossningsfilmen förut, skulle jag nog aldrig gjort. Tycker så synd om min mus just i den stunden ;D haha. Jag säger som såhär det var ingen vacker syn och att Kim lyckades ställa kameran så hela filmen är fokus mellan mina ben gör inte saken bättre ;D haha. Ja nu har jag nått att titta på när jag blir bebissjuk senare, den dagen lär nog komma och försvinna lika snabbt som jag kikat på filmen ! Har faktiskt varit jätte duktig idag och dammat samt dammsugit hela undervåningen, nu är det bara övervåningen kvar! Fy. Wilma sover lunch medans jag, Viggo och ville myser till Bolibompa :) inväntar vilton som sussat hos mormor och morfar inatt :) Ikväll kommer förlossningaberättelsen också för er som är nyfikna :) Puss

Fy

Och vart har matlusten tagit vägen, känner mig mer illamående! Har nog en väldigt jobbig tid psykiskt tror jag, går runt och har dåligt samvete hela tiden. . .försöker göra det mesta och dölja skiten men just nu känns det bara som att det är amningen som tar stryk! Dålig känsla, vet dock inte om det är normalt och om man kan känna så under amningen? . Jaja, ska nog prata med BVC på tisdag när dom kommer på hembesök för att väga skrutten :)

!

 
Lät du henne komma närmre var hon vackrare än mig?,
Det finns dagar då jag tänker mer på henne än på dig.
 



Sitter

Sitter och kollar bilder på gravidmagen och intalar mig själv att detta var sista bebisen. Trodde inte jag skulle kunna sakna magen men helt ärligt saknar jag den, meen jag är mycket gladare över att ha lilleman ute :) Är jätte glad över barnen vi har och vi har mer än fullt upp, jag trivs såhär även om vissa dagar är jobbigare än andra. Som dagen idag, jag har vart jätte lycklig och jag har gråtit som en tok :O så himla upp och ner verkligen. Mycket kanske för att jag är ensam såhär snabbt efter förlossningen och alla förändringar osv . . Jag älskar mina <3 och saknar Kim <3

Inatt

Inatt delade jag Villem, vilton och Viggo samma säng. Vet inte varför dom vaknade och var helt hysteriska, tillslut fick dom iaf sova inne hos mig. Grått ser det ut att bli idag, så himla tråkigt. Jag kan säga att detta har vart den drygaste sommaren på flera år! Den har liksom regnat bort, än ska jag inte ropa hej, men det kan nästan kvitta nu! . Usch, sedan kommer den tråkiga årstiden med regn och rusk. Alla kläder som ska på barnen, fyy! Älskar mina <3

<3

Hur långt ifrån varandra vi än är så delar vi lika på två saker, när jag tittar upp på himlen delar vi antingen samma sol eller samma måne. <3 10 dagar kvar !

Full rulle

5 maskiner tvätt har jag hunnit med idag, om alla undrar så har vi ingen torktrumlare (vilket vi ska inskaffa) så, såfort jag har tvättat upp allt så ligger en ny hög på ingång då det tar tid för kläderna att torka ;P . . Jon och Jennifer och sandor kom upp tidigare idag och tog med sig de stora pojkarna hem för bad och bus. Så himla uppskattat, och jag fick chansen att vila upp mig på soffan 1h medans Wilma och Villem sov lunch :) Dom kom upp runt 18 tiden, sedan började det jätte åska så jag frågade Jennifer och jon om dom kunde sova över vilket dom självklart ville :) . Jag är livrädd när det åskar, verkligen! Snart ska jag ta med mig datorn och krypa till kojs med Villem, så mysigt. Älskar mina och saknar Kim så mycket att det gör ont :( imorgon är det 10 dagar kvar. .sedan har vi 4 veckor tillsammans :) . Puss

Ingen energi

Känner att jag kommer vara levande död efter dessa 2 veckor ensam, vilton gör det inte lätt när han är så envis och stänger bort allt när han blir arg och bara gråter. Verkligen ingenting hjälper i de ögonblicken. Wilma är sjuk så henne har jag fått trösta och gosa med inatt då hon vart jätte varm och febrig. :/ Blir så ledsen, känns som all energi är slut nu eller att det sista jag hade kvar användes inatt. .jag ska inte klaga men just nu är det bara så himla jobbigt, vill verkligen vara en glad och lekfull mamma men det är svårt just nu . Älskar er mest mina hjärtan <3

Puh

Hade precis mamma här som passade barnen så jag kunde komma iväg till affären, så himla snällt och jag uppskattar verkligen all hjälp jag får av både min syster och föräldrar samt vänner. (delar upp inlägget men det blir ändå ett helt långt inlägg ändå) ber om ursäkt men jag skriver från telefonen så är nog därför! . Snart ska barnen i säng och jag längtar till duschen, har aldrig känt mig så äcklig som nu. Känner verkligen hur svårt det är att hinna med något nu när man har fullt upp med alla barnen. Och jag har så dåligt samvete över att inte kunna vara alla till lags hela tiden :,( . Sådär så jag har ont i magen på kvällarna över att jag kanske gett något av barnen mindre uppmärksamhet osv...jag vet att jag inte är en bläckfisk men jag önska jag var det just nu ! Älskade familj <3

Första natten

Första natten Villem tvär vägrat att sova :/ känns i hela huvudet, så fort jag lagt honom så vaknar han . . Och kan endast bli tyst och halv somna om han ligger i famnen på mig. Vilket resulterar i att jag inte heller får någon sömn. Ser ut att bli fint väder idag isf blir det hemma dag med plask i poolen :) Får se om min mamma kanske kommer på besök idag? :) är så tråkigt att sitta här ensam, eller kanske systeryster? :) Ja vi får se . Har inte riktigt orken i ryggen ännu att ge mig ut med barnvagnen :/ Precis pratat med Kim också och vi planerar lite att ta oss iväg till rimbo nu när han kommer hem :) . Älskar mina och saknar kim <3

RSS 2.0