Vildes förlossning :)

såå länge sedan nu, men iaf ! Vilde har kommit till världen och blir 3 månader den 8e Juli. . .3 månader vart försvann dom ? . haha. Lille skrutten <3
 
Tänkte dra min förlossning med honom här idag, kan vara att jag missar något men ska försöka minnas mellan lustgasvarven ;)

Den 8e april vaknade vi av barnen som flög högt och lågt i vår säng, gick på toaletten och kände riktigt hur magen mollade till sådär som bara en födande kvinna vet hur det känns. Torkade mig och såg att slemproppen lossnat och värkarna börjar mer intensivt. Åker runt och gör ärenden samt lämnar barnen på dagis, ringer mamma och pappa så dom är förberedda om vi blir tvugna att åka.

Vid 13:30 börjar det bli mer intensivt i värkarna och nu måste jag stanna upp vid varje mysig värk. Mamma & pappa samt lillebror och sambo kommer medans Kim hämtar hem barnen från dagis. Jag passar på att ringa förlossningen för att se vad jag ska göra, (ja eftersom du vart snabb innan, så tycker jag ni gör rätt i att åka ner hit nu) . Sagt och gjort, vi började åka men tog god tid på oss då jag kände att faan det här kommer sluta med att vi får åka hem igen. Är nere på Näl vid 16:30 där vi får träffa en bm plus en (lärling). Dom kopplar på för att mäta värkarna men dom är vääldigt glesa :O . Hon ber om att få känns för att se om det hänt något, men ingen centimeter visades och väldigt bakåtlutat livmodertapp. Jahapp sa jag som satt och andades igenom värkarna som kom, blir väll att vi får åka hemåt då!.

När vi pratat en liten stund säger hon att vi borde gå en sväng och ´vara tillbaka om 2h för att kolla tappen då.
sagt och gjort vi tog trapporna ner för att gå till entren och köpa dricka, staplandes börjar värkarna komma hårt och outhärdligt plus att vi hade den långa vägen tillbaka 2 trappor upp och en lång korridor ;) . Jag sa till Kim att detta måste vara ett skämt, allt härifrån gick mycket fort, efter att vi gått en runda där på ca 10min hamnar vi på förlossningsrummet där dom åter igen tar en kurva och ser att dom kommer tätt och hårt. Känner för att se hur många centimeter jag är öppen och hamnar då runt 7cm ! 7cm på 10min ?? :O inte konstigt det gjorde ont.
Tar några minuter till, sedan vill jag trycka och ber dom då att ta vattnet så jag slipper att ligga här för länge i onödan. Dom tar hål på fosterhinnan och utbryter (nu kommer bebis) . Och efter 2 krystvärkar var Vilde ute med dunder och brak :) . 3450g & 48cm kort <3 .



RSS 2.0